Історії учасників

Микола Курносенко, 9 листопада 2013. Автор фото — Amakuha [CC-BY-SA-3.0]
Микола Курносенко, 9 листопада 2013. Автор фото — Amakuha [CC-BY-SA-3.0]

Сьогодні у нас історія про ще одну людину, що робила свій внесок у вікіпроект. Було б чудово, якби після публікації цього допису ми могли поділитися з ним новиною, подякувати і попросити працювати з нами ще. Але ні.

Микола Курносенко (користувач:Kurnosenkon) — учасник фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» 2013. Він приєднався до змагання останнього дня і завантажив всього 20 світлин з Дніпропетровська — але одна з них стала найкращим фото з Дніпропетровської області.

Організатори фотоконкурсу мали нагоду побачити його на церемонії нагородження, 9 листопада 2013 року. Пан Микола сидів у першому ряду, тому нам пощастило мати його фото.

Микола Курносенко був старшиною міліції у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». 29 серпня 2014 року його не було серед тих, хто виходив з оточення поблизу Іловайська т. зв. зеленим коридором. 20 вересня пошуковою групою було знайдено тіло, що згодом було впізнане за тестами ДНК. Сім’я не повірила тоді жодним доказам. Напевно й зараз не вірить у те, що він загинув. Указом Президента, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня — з поміткою «посмертно».

Тобто сьогодні, 29 серпня, роковини. Ми, всього лиш організатори конкурсу, не знаємо, що за люди наші учасники. Але ми знаємо, що ці люди діляться своїми роботами з усім світом, допомагають вільним знанням, а тому впевнені, що це прекрасні люди. І сьогодні нам дуже сумно, бо прекрасних людей таки на одну менше.

Брянська Миколаївська церква, пам'ятка архітектури; нині — Будинок органної та камерної музики. Автор фото — Николай Курносенко [CC BY-SA 3.0]
Брянська Миколаївська церква, пам’ятка архітектури; нині — Дніпропетровський будинок органної та камерної музики. Автор фото — Николай Курносенко [CC BY-SA 3.0]
Церемонія нагородження «Вікі любить пам'ятки» 2013 у Шоколадному будиночку, 9 листопада 2013 року. Автор фото — Amakuha [CC-BY-SA-3.0]
Церемонія нагородження «Вікі любить пам’ятки» 2013 у Шоколадному будиночку, 9 листопада 2013 року. Автор фото — Amakuha [CC-BY-SA-3.0]

PS. Якщо Ви були на церемонії нагородження й у Вас раптом залишилися ще не завантажені звідти фото, особливо із паном Миколою, то вантажте. Категорія у Вікісховищі: Wiki Loves Monuments 2013 awards in Ukraine.

3 thoughts on “

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *