Вікіпедійне

Сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яток

Щорічний Міжнародний день пам’яток і визначних місць відзначається сьогодні, 18 квітня.

Він спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

Про це зазначається у статті Вікіпедії :), створеній вчора до цього дня. Створив її Міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

Це вперше український міністр долучився до редагування Вікіпедії. Авторів статті можна переглянути на сторінці історії редагувань відповідної статті у Вікіпедії.

Про створення статті міністр повідомив у своєму Твіттері:

FireShot Screen Capture #021 - 'В'ячеслав Кириленко on Twitter_ _Створив для Вікіпедії тематичну статтю про Міжнародний день пам'яток і визначних мі (1)

На сайті Міністерства культури України зазначається, що міністр закликає й інших людей активно долучатися до створення статей Вікіпедії.

Творці, адміністратори та редактори Вікіпедії нагадують, що писати статті до Вікіпедії та редагувати їх може кожен. Принциповими є лише дотримання авторських прав, нейтральності точки зору та критеріїв значимості, а також зазначення авторитетних джерел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *